Körtés kevert süti
Télen sokszor nem tudunk mit kezdeni a kemény körtével. Nyersen nem élvezhető annyira, mint egy rövid párolás után, egy finom, puha, de ropogós tetejű tésztában.
Az első recept egy tanórai helyzetmentő akció eredménye. Elfelejtkeztem arról, hogy az egyik osztályban van egy cukorbeteg fiú. Mézes kalácsot készítettünk, amiből ő nem ehetett volna. Csalódott arcát látva muszáj volt megoldanom a felmerült problémát.
A süti kóstolásakor határozottan látszott, hogy ez sikerült. Nekem is ízlett az újításunk.
Amióta rátaláltam a fenti természetes cukorpótló édesítőszerre, azóta sokkal élvezhetőbbek és jobb állagúak az édes sütemények. Ezért ezt használom, ha nem akarok cukorral sütni.
A receptekben használt lisztek diétázók és cukorbetegek étrendjébe jól beilleszthetőek.
Ezekkel szemben a hagyományos búzafinomliszt szénhidrát tartalma 100 g lisztben 71 g, glikémiás indexe: 85.
A GI azt jelzi, hogy milyen gyorsan és mennyire tartósan emeli meg egy adott élelmiszer a vércukor
szintet. Minél alacsonyabb ez az érték, annál kedvezőbb a szervezet számára.
Télen sokszor nem tudunk mit kezdeni a kemény körtével. Nyersen nem élvezhető annyira, mint egy rövid párolás után, egy finom, puha, de ropogós tetejű tésztában.
Nagyon finom süti. Fémdobozban kapható az aranyárú cukros változat, amit az ember nem tud bűntudat nélkül megenni. Ezért én átalakítottam, és ezt a receptet szoktam használni.
Amikor elkezdtem a kísérletezést ezzel a keksszel, nem tudtam, hogy a boltinál finomabb változat lesz a végeredmény.
A kamut liszt sárgás színe és vajas-mogyorós íze különlegessé teszi a belőle készített édességeket.
Mostanában sokszor kísérletezek egészségesebb alapanyagokkal.
Ez a sós ropogtatnivaló olyan finom, hogy azonnal ide kívánkozott, a diétás receptek közé, és verhetetlenül viszi az aranyérmet.
Ez nem keksz, mert a tejföl miatt lágyabb a tésztája. Így könnyebben emészthető, mivel kevésbé zsíros a sütemény. Jól zárható edényben hosszú ideig eltartható,