Zhang Jia Yi tortája
Kriszti egy kedves tanítványom. Rendkívül kreatív, ügyes lány. Nagyon kedvelem!
Jót nevettem magamon, amikor elküldte nekem ezt a videót. Hetek óta kínlódok a videókészítéssel, próbálom eme "sportág" rejtelmeibe beleásni magam... Szinte sehol se tartok... és akkor jön egy 12 éves gyerek, és azt írja nekem. "Ica néni, összevágtam egy videót a tortasütésemről... Ennyi...😀
Digitális bevándorlók! Tartsunk össze!!! 😀 😀 😀
A hozzávalókat és az elkészítés módját is tőle kaptam.
Hozzávalók:
- 5 nagy tojás
- 60g tej
- 40g kukorica olaj /étolaj
- 110g liszt
- 50g kristály cukor
Fél citrom leve
Elkészítés:
1.
Különítsd el a tojás fehérjét és sárgáját (érdemes a fehérjét egy nagyobb edénybe rakni).
2.
A tojás sárgájába öntsd bele az előkészített tejet, olajat, lisztet. Ezeket keverd össze.
3.
A tojás fehérjébe csavarj citromlevet és rakj bele egy kanál kristálycukrot (kb. 10-15g), ezt habverővel jól keverd össze.
Amikor már elég habos rakj bele újra egy kanál cukrot. A harmadik kanállal akkor rakd bele, mikor már krémes jellegű. Ezután keverd még 3 percig.
4.
A habból rakj 3 kanálnyit a tojássárgájába, és keverd össze.
5.
Az összekevert tojás fehérjét és sárgáját öntsd bele a maradék tojás fehérjébe, ezt habverővel is összekeverheted.
6.
Önts egy kis olajat a speciális torta sütőbe, és a tészta beleöntése előtt
melegítsd fel 10 percig.
7.
10 perc után öntsd bele a tésztát, és süsd. (a gép magától kapcsolódik majd ki, így biztos lehetsz benne, hogy a torta nem fog elégni benne)
8.
A megsült tésztába rakhatsz gyümölcsöket, és természetesen tehetsz a tetejére tejszínhabot. Dekorálhatod ízlésed és kedved szerint.😀