Zhang Jia Yi tortája

2020.05.08

Kriszti egy kedves tanítványom. Rendkívül kreatív, ügyes lány. Nagyon kedvelem!

Jót nevettem magamon, amikor elküldte nekem ezt a videót. Hetek óta kínlódok a videókészítéssel, próbálom eme "sportág" rejtelmeibe beleásni magam... Szinte sehol se tartok... és akkor jön egy 12 éves gyerek, és azt írja nekem. "Ica néni, összevágtam egy videót a tortasütésemről... Ennyi...😀

Digitális bevándorlók! Tartsunk össze!!! 😀 😀 😀

A hozzávalókat és az elkészítés módját is tőle kaptam.

Hozzávalók:

  • 5 nagy tojás
  • 60g tej
  • 40g kukorica olaj /étolaj
  • 110g liszt
  • 50g kristály cukor
  • Fél citrom leve

Elkészítés:

1.

Különítsd el a tojás fehérjét és sárgáját (érdemes a fehérjét egy nagyobb edénybe rakni).

2.

A tojás sárgájába öntsd bele az előkészített tejet, olajat, lisztet. Ezeket keverd össze.


3.

A tojás fehérjébe csavarj citromlevet és rakj bele egy kanál kristálycukrot (kb. 10-15g), ezt habverővel jól keverd össze.

Amikor már elég habos rakj bele újra egy kanál cukrot. A harmadik kanállal akkor rakd bele,  mikor már krémes jellegű. Ezután  keverd még 3 percig.

4.

A habból rakj 3 kanálnyit a tojássárgájába, és keverd össze.

5.

Az összekevert tojás fehérjét és sárgáját öntsd bele a maradék tojás fehérjébe, ezt habverővel is összekeverheted.


6.

Önts egy kis olajat a speciális torta sütőbe, és a tészta beleöntése előtt melegítsd fel 10 percig.


7.

10 perc után öntsd bele a tésztát, és süsd. (a gép magától kapcsolódik majd ki, így biztos lehetsz benne, hogy a torta nem fog elégni benne)


8.

A megsült tésztába rakhatsz gyümölcsöket, és természetesen tehetsz a tetejére tejszínhabot. Dekorálhatod ízlésed és kedved szerint.😀