Tortilla chips kétféle mártogatóssal

2021.10.06

Hozzávalók:

  • 13 dkg kukoricaliszt
  • 13 dkg búza liszt
  • 1 teáskanál mediterrán- / toszkánai- /gyros- fűszer vagy bazsalikom
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • kb. 1 dl langyos víz

Régi adósságom ez a recept. Nagyon sokszor elkészítettük már a gyerekekkel, de valahogy kimaradt a szórásból a publikálása.

Bátran variáljuk az összetevőket, a változatosság új ízélményeket ad. 

Elkészítés:

1. A hozzávalókat összekeverem. Ruganyos tésztát kapok.

2. 2-3 mm vastagságú, kör alakú tésztát nyújtok belőle,

3. Tetszőleges nagyságú, háromszög alakú részekre vágom.

4. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 7-10 percig sütöm.

Paradicsomos mártogatós

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál szárított metélőhagyma / 3 evőkanál sült hagyma
  • 0.5 kg passzírozott paradicsom (dobozos)
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • fél kávéskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • fűszerek  ízlés szerint: fehérbors, oregánó, bazsalikom és a csípős ízek kedvelőinek chili paprika

Sajtos mártogatós

Hozzávalók:

  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 1 doboz friss sajt / cottage cheese
  • 1  zacskó krémfehérsajt lereszelve
  • 5 dkg szobahőmérsékletű vaj 
  • kb. 4 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd  fokhagyma lereszelve
  • 1-1 csapott mokkáskanál  őrölt fehér bors, szerecsendió

Elkészítés:


A hozzávalókat összekeverem, kis tálkákba szedem. A tortilla-t belemártogatva fogyasztható.