Tortilla chips kétféle mártogatóssal
2021.10.06
Hozzávalók:
- 13 dkg kukoricaliszt
- 13 dkg búza liszt
- 1 teáskanál mediterrán- / toszkánai- /gyros- fűszer vagy bazsalikom
- 1/2 teáskanál só
- 3 evőkanál olaj
- kb. 1 dl langyos víz
Régi adósságom ez a recept. Nagyon sokszor elkészítettük már a gyerekekkel, de valahogy kimaradt a szórásból a publikálása.
Bátran variáljuk az összetevőket, a változatosság új ízélményeket ad.
Elkészítés:
1. A hozzávalókat összekeverem. Ruganyos tésztát kapok.
2. 2-3 mm vastagságú, kör alakú tésztát nyújtok belőle,
3. Tetszőleges nagyságú, háromszög alakú részekre vágom.
4. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 7-10 percig sütöm.
Paradicsomos mártogatós
Hozzávalók:
- 1 kávéskanál szárított metélőhagyma / 3 evőkanál sült hagyma
- 0.5 kg passzírozott paradicsom (dobozos)
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- fél kávéskanál só
- 1 evőkanál olaj
- fűszerek ízlés szerint: fehérbors, oregánó, bazsalikom és a csípős ízek kedvelőinek chili paprika
Sajtos mártogatós
Hozzávalók:
- 10 dkg tejszínes krémsajt
- 1 doboz friss sajt / cottage cheese
- 1 zacskó krémfehérsajt lereszelve
- 5 dkg szobahőmérsékletű vaj
- kb. 4 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1-1 csapott mokkáskanál őrölt fehér bors, szerecsendió
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, kis tálkákba szedem. A tortilla-t belemártogatva fogyasztható.