Talponálló/vakarék pogácsa gazdagon
2023.08.06
Ezt a receptet az Ízőrzők c. műsor ihlette ma délelőtt. Néha nincs kedve az embernek a pogácsa szaggatásával bajlódni, ezért neki sem kezd a sütésnek. Te is voltál már így?
Napok óta ebben az állapotban voltam...míg meg nem láttam ezt a műsort. A receptet átalakítottam kicsit, gazdagabbá téve az itthon talált alapanyagokkal.
Hozzávalók 2 nagy méretű tepsihez
- a tésztához:
- 90 dkg kamut/durum liszt
- 20 dkg mangalica zsír
- 15 g sütőpor
- 1.5 dl aludttej/joghurt
- 1.5 dl tejföl
- kb. 2 dl tej (amennyit felvesz a liszt)
- 1 evőkanál só
- 20 dkg juhtúró/natúr krémsajt (tömlős)
- 2 tojás
- a tetejéhez:
- 2 dl tejföl
- 0.5 kávéskanál só
- 1 csomag fekete szezámmag
- 1 csomag kapor/bármilyen fűszer
- 20 dkg reszelt sajt
Az elkészítés menete a videóban látható.