Talponálló/vakarék pogácsa gazdagon

2023.08.06

Ezt a receptet az Ízőrzők c. műsor ihlette ma délelőtt. Néha nincs kedve az embernek a pogácsa szaggatásával bajlódni, ezért neki sem kezd a sütésnek. Te is voltál már így?

Napok óta ebben az állapotban voltam...míg meg nem láttam ezt a műsort. A receptet átalakítottam kicsit, gazdagabbá téve az itthon talált alapanyagokkal.

Hozzávalók 2 nagy méretű tepsihez

- a tésztához:

  • 90 dkg kamut/durum liszt
  • 20 dkg mangalica zsír
  • 15 g sütőpor
  • 1.5 dl aludttej/joghurt
  • 1.5 dl tejföl
  • kb. 2 dl tej (amennyit felvesz a liszt)
  • 1 evőkanál só
  • 20 dkg juhtúró/natúr krémsajt (tömlős)
  • 2 tojás

- a tetejéhez:

  • 2 dl tejföl
  • 0.5 kávéskanál só
  • 1 csomag fekete szezámmag
  • 1 csomag kapor/bármilyen fűszer
  • 20 dkg reszelt sajt

Az elkészítés menete a videóban látható.