Sajtos ropi
Sajtos ropi
2020.05.22
Egy kis ropogtatni való a konyhából.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg lágy vaj
- 3 dl görög joghurt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 tojás a tetejére
- 15 dkg reszelt sajt/szezámmag
Elkészítés:
- A lisztet a sütőporral elkeverem, hozzáadom a vajat és elmorzsolom, míg egyneművé válik
- Beleteszem a joghurtot és a sót és összegyúrom lágy, jól nyújtható tésztává.
- Pihentetés nélkül lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtom.
- Lekenem a tetejét az elhabart tojással, megszórjuk a reszelt
sajttal vagy szezámmaggal.
- Pizzavágó vagy éles kés segítségével felcsíkozom és sütőpapírral fedett tepsire rakosgatom.
- 180 C fokos sütőbe teszem, és légkeverés mellett 13-15 perc alatt aranyszínűre sütöm.