Sajtos ropi

2020.05.22

Egy kis ropogtatni való a konyhából.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg lágy vaj
  • 3 dl görög joghurt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás a tetejére
  • 15 dkg reszelt sajt/szezámmag

Elkészítés:

  1. A lisztet a sütőporral elkeverem, hozzáadom  a vajat és elmorzsolom, míg egyneművé válik
  2. Beleteszem a joghurtot és a sót  és összegyúrom lágy, jól nyújtható tésztává.
  3. Pihentetés nélkül lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtom.
  4. Lekenem a tetejét az elhabart tojással, megszórjuk a reszelt sajttal vagy szezámmaggal.
  5. Pizzavágó vagy éles kés segítségével felcsíkozom és sütőpapírral fedett tepsire rakosgatom.
  6. 180 C fokos sütőbe teszem, és légkeverés mellett 13-15 perc alatt aranyszínűre sütöm.