Főzősuli 1: Rántott tojásleves
2020.05.14
Az első része ez annak a sorozatnak, amelyikben különböző konyhatechnikai eljárásokat fogok bemutatni, különböző ételeken keresztül.
Tartsatok velem!
Hozzávalók:
- 1/2 fakanálnyi zsiradék
- 2-3 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál (szárított) petrezselyem levél
- 1/3 mokkáskanál őrölt köménymag
- 2 kávéskanál őrölt piros paprika
- 2 l víz
- 3 tojás
Elkészítés:
- Egy 3 literes fazékban, kis hőfokon, folyamatos kevergetés mellett, megpirítom a lisztet a zsiradékon.
- 3 perc elteltével hozzáteszem a petrezselymet is, néhányszor megkeverve, hogy kicsit piruljon.
- Hozzáadom az őrölt köménymagot, és ezzel is pirítom pár másodpercig.
- Ezután lehúzom a tűzhelyről, beleteszem a piros paprikát, jól összekeverem a lisztes zsiradékkal, majd hozzá öntök 2-3 dl hideg vizet.
- Keverés közben az edény falán szétnyomkodom az esetleges rántáscsomókat.
- Felöntöm 1 1/2 - 2 liter (forró) vízzel.
- Visszateszem a tűzhelyre forralni, úgy, hogy néhányszor megkeverem.
- Forralás közben felverem a 3 tojást, szedek hozzá 1-1 1/2 merőkanálnyi forró levest, és összekeverés után hozzáöntöm leveshez.
- Amikor felforrt, készen van, el lehet zárni a tűzhelyet.