Pudingos nagyi süti
2021.02.23
Mostanában ez a kedvenc sütink: krémes, szétomlik a szájban, és fantasztikus az illata. Még egy hét múlva is puha...lenne, ha maradna belőle addig. :)
Tészta hozzávalói:
- 400 g liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 40 g "1:4
cukorhelyettesítő (stívía&eritrit)" vagy 160 g cukor
- 1 tojás
- 20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
- 1 kezeletlen citrom héja lereszelve
- 1 csipet só
- kb. 25 ml víz (amennyit igényel a tészta az összeállításhoz)
Pudingos krém hozzávalói:
- 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
- 0,5 l tej
- 1 csipet só
- 40 g "1:4
cukorhelyettesítő (stívía&eritrit)" vagy 160 g cukor
- 300 g túró
- 300 g tejföl
- 1 tojás sárgája
Elkészítés:
- Belekeverem a lisztbe a sütőport, utána csomómentesre morzsolom a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval összegyúrom.
- Beteszem a hűtőbe a masszát fél órára pihentetni.
- Elkészítem a pudingot: 1 csomag főzős pudingport 0,5 l tejjel, csipet sóval, 40 g "1:4 cukorhelyettesítővel" vagy 160 g cukorral összekeverve felfőzöm, aztán lehűtöm.
- A túrókrémhez összeturmixolom a 300 g házi tejfölt, a 300 g házi túrót, a tojássárgát, majd a lehűlt pudingot is belekeverem.
- Elfelezem a hűtőből kivett tésztát.
- Kinyújtom az egyik felét a sütőpapírral bélelt tepsi méretére, belehelyezem a tepsibe, és ráhalmozom a pudingos tölteléket.
- Kinyújtom a másik felét is a tepsi méretére, befedem vele a tölteléket, majd villával megszurkálom.
- A 170 C fokos sütőbe téve 1 óra alatt készre sütöm.
- Ha kihűlt, egy éjszakára konyharuhával lefedve pihentetem, tetszőleges nagyságú négyzetekre vágom,
és jól záródó fém dobozban tárolom.