Pudingos nagyi süti

2021.02.23

Mostanában ez a kedvenc sütink: krémes, szétomlik a szájban, és fantasztikus az illata. Még egy hét múlva is puha...lenne, ha maradna belőle addig. :)

Tészta hozzávalói:

  • 400 g liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 40 g "1:4 cukorhelyettesítő (stívía&eritrit)" vagy 160 g cukor
  • 1 tojás
  • 20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
  • 1 kezeletlen citrom héja lereszelve
  • 1 csipet só
  • kb. 25 ml víz (amennyit igényel a tészta az összeállításhoz)

Pudingos krém hozzávalói:

  • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 1 csipet só
  • 40 g "1:4 cukorhelyettesítő (stívía&eritrit)" vagy 160 g cukor
  • 300 g túró
  • 300 g tejföl
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés:

  • Belekeverem a lisztbe a sütőport, utána csomómentesre morzsolom a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval összegyúrom.
  • Beteszem a hűtőbe a masszát fél órára pihentetni.
  • Elkészítem a pudingot: 1 csomag főzős pudingport 0,5 l tejjel, csipet sóval, 40 g "1:4 cukorhelyettesítővel" vagy 160 g cukorral összekeverve felfőzöm, aztán lehűtöm.
  • A túrókrémhez összeturmixolom a 300 g házi tejfölt, a 300 g házi túrót, a tojássárgát, majd a lehűlt pudingot is belekeverem.
  • Elfelezem a hűtőből kivett tésztát.
  • Kinyújtom az egyik felét a sütőpapírral bélelt tepsi méretére, belehelyezem a tepsibe, és ráhalmozom a pudingos tölteléket.
  • Kinyújtom a másik felét is a tepsi méretére, befedem vele a tölteléket, majd villával megszurkálom.
  • A 170 C fokos sütőbe téve 1 óra alatt készre sütöm.
  • Ha kihűlt, egy éjszakára konyharuhával lefedve pihentetem, tetszőleges nagyságú négyzetekre vágom, és jól záródó fém dobozban tárolom.