Pita
2021.01.18
Gyros mellé kihagyhatatlan. Ha egy-kettő nem akar szétnyílni, az se baj...
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1
csomag porélesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- Az élesztőt hozzákeverjük a liszthez, belekeverjük a többi hozzávalót, és
lágy tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva, 1 óra alatt kb. a duplájára kelesztjük. - Ha letelt az 1 óra, átgyúrjuk.
- 8 darabra vágjuk, és gömbölyítjük a darabokat.
- 5-10 perc pihentetés után 12-15 cm átmérőjű lapos, kerek formákat nyújtunk belőlük.
- Konyharuhával letakarjuk, és fél órát pihentetjük a formákat.
- Ezt követően 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük a pitákat. Sülés közben felfúvódnak gombóccá, aztán a sütőből kivéve leapadnak. Puhák és finomak, egy kis darabot levágva tölthetőek.