Pita

2021.01.18

Gyros mellé kihagyhatatlan. Ha egy-kettő nem akar szétnyílni, az se baj...

Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 csomag porélesztő
    • 3 dl langyos víz
    • 1 mokkáskanál cukor
    • 1 teáskanál só
    • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  • Az élesztőt hozzákeverjük a liszthez, belekeverjük a többi hozzávalót, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
    Letakarva, 1 óra alatt kb. a duplájára kelesztjük.
  • Ha letelt az 1 óra, átgyúrjuk.
  • 8 darabra vágjuk, és gömbölyítjük a darabokat.
  • 5-10 perc pihentetés után 12-15 cm átmérőjű lapos, kerek formákat nyújtunk belőlük.
  • Konyharuhával letakarjuk, és fél órát pihentetjük a formákat.
  • Ezt követően 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük a pitákat. Sülés közben felfúvódnak gombóccá, aztán a sütőből kivéve leapadnak. Puhák és finomak, egy kis darabot levágva tölthetőek.