Meggyes kevert sütemény

2020.05.27

Legyen nyár vagy tél, friss, fagyasztott, vagy befőtt változata a meggynek, ez a sütemény mindig ellenállhatatlan.

Ha nincs otthon mérleged, akkor is könnyen el tudod készíteni a tésztát. Csak vegyél le a polcról egy 2.5 dl-es bögrét, és indulhat a móka!

Hozzávalók:

  • 2 egész bögre liszt (45dkg)
  • 1 csomag sütőpor
  • 3/4 bögre (barna)cukor ( 20 dkg)
  • 2 tojás
  • 2 kis pohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet só
  • 2 bögre kimagozott, kinyomkodott meggy /kimagozott mirelit meggy + 1evőkanál liszt


Elkészítés:

  1. A lisztet és a sütőport összekeverem.
  2. Beleöntöm a többi hozzávalót, és turmixgéppel masszává keverem.
  3. Zsiradékkal kikenem a kb. 20x30 cm-es tepsit, beleszórok 1/4 evőkanál lisztet, és ütögetéssel szétterítem a tepsi alján.
  4. Beleöntöm a kész masszát a tepsibe.
  5. Lazán összekeverem a 3/4 evőkanál lisztet a levéből kinyomkodott meggyel, hogy az ne süllyedjen majd le a masszában.

  6. A hőlégkeveréses sütőt 180 C fokra állítom be, a még hideg sütőbe helyezem a tepsit, és 30 percig sütöm a tésztát.
  7. Tűpróbával megnézem, hogy teljesen átsült-e. Ha igen, kiveszem a sütőből, rácsra teszem, amíg kihűl, aztán meghintem porcukorral, és felszeletelem.