Meggyes kevert sütemény
Meggyes kevert sütemény
2020.05.27
Legyen nyár vagy tél, friss, fagyasztott, vagy befőtt változata a meggynek, ez a sütemény mindig ellenállhatatlan.
Ha nincs otthon mérleged, akkor is könnyen el tudod készíteni a tésztát. Csak vegyél le a polcról egy 2.5 dl-es bögrét, és indulhat a móka!
Hozzávalók:
- 2 egész bögre liszt (45dkg)
- 1 csomag sütőpor
- 3/4 bögre (barna)cukor ( 20 dkg)
- 2 tojás
- 2 kis pohár tejföl
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csipet só
- 2 bögre kimagozott, kinyomkodott meggy /kimagozott mirelit meggy + 1evőkanál liszt
Elkészítés:
- A lisztet és a sütőport összekeverem.
- Beleöntöm a többi hozzávalót, és turmixgéppel masszává keverem.
- Zsiradékkal kikenem a kb. 20x30 cm-es tepsit, beleszórok
1/4 evőkanál
lisztet, és ütögetéssel szétterítem a tepsi alján.
- Beleöntöm a kész masszát a tepsibe.
Lazán összekeverem a 3/4 evőkanál lisztet a levéből kinyomkodott meggyel, hogy az ne süllyedjen majd le a masszában.
- A hőlégkeveréses sütőt 180 C fokra állítom be, a még hideg sütőbe helyezem a tepsit, és 30 percig sütöm a tésztát.
- Tűpróbával megnézem, hogy teljesen átsült-e. Ha igen, kiveszem a sütőből, rácsra teszem, amíg kihűl, aztán meghintem porcukorral, és felszeletelem.