Majonézes krumplisaláta
2023.12.18
A karácsonyi időszak nem telhet el "krumplisali" nélkül. Viszont kevesen tudják, hogy a burgonya prebiotikum forrás is, a bélbacijaink is oda vannak érte. Legyen hát nekik is karácsonyuk! :D
Hozzávalók:
- 2 kg héjában főtt krumpli, megpucolva
- 5 fej felkockázott lilahagyma
- 4 dl majonéz
- 8 dl tejföl
- 2 kávéskanál só
Elkészítés:
- A lemosott krumplikat egy nagy fazékba teszem és felöntöm forró vízzel. Forrástól számítva , a krumpli nagyságától függően, 30-50 percig főzöm, fedő alatt, kis lángon.
- Villával ellenőrzöm, hogy átfőtt-e a burgonya. Ha kész, óvatosan leöntöm róla a forró vizet.
- A megfőtt, kihűlt krumplikról lehúzom a héjukat, és felkockázom őket.
- Egy nagy tálban összekeverem a többi hozzávalót, és óvatosan összekeverem a krumplival.
- Néhány órára a hűtőbe teszem a salátát, hogy összeérjenek az ízek.
Hús mellé köretként is tálalható, de önmagában is fogyasztható. Jó étvágyat!