Főzősuli2: Kelkáposzta főzelék

2020.05.22

A kelkáposzta, a fokhagyma és a majoránna mesés ízharmóniáját élvezhetjük ebben az ételben.

Ha még soha nem ettél ilyen ételt, vagy csalódtál az elkészítési módjában, lépj túl az előítéleteiden és próbáld ki! Nem fogod megbánni! :)

Hozzávalók

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 szem krumpli
  • 1 csomag debreceni kolbász
  • ½ evőkanál kókuszzsír
  • 1½ kávéskanál só
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 2x2 dl  forró víz a kelkáposzta főzéséhez + 3 dl hideg víz a rántáshoz

Elkészítés:

  1. A kelkáposzta hibás részeit kivágom, utána folyóvízben lemosom.
  2. Felvagdosom kis darabokra, lábosba teszem és felöntöm forró vízzel.
  3. A forrás után leöntöm róla ezt az első vizet, mert a káposzta puffasztó hatását így kiküszöbölhetem.
  4. Újra felöntöm forró vízzel, és beleszórok 1 kávéskanál majoránnát.
  5. 10 perc után hozzá adom a 3 krumplit, kockára vágva, és még körülbelül 10 percig főzöm együtt a káposztával.
  6. A krumpli megpuhulása után öntöm a rántást, aztán a felkarikázott debreceni kolbászt a főzelékbe, és a forrástól számítva 2 percig főzöm még.

A rántás elkészítési módja:

A zsiradékban kis tűzön megpirítom a lisztet, elkeverem a hozzá adott, lereszelt fokhagymával, felöntöm 3 dl hideg vízzel és csomómentesre keverem.