Főzősuli2: Kelkáposzta főzelék
Főzősuli2: Kelkáposzta főzelék
2020.05.22
A kelkáposzta, a fokhagyma
és a majoránna mesés ízharmóniáját
élvezhetjük ebben az ételben.
Ha még soha nem ettél ilyen ételt, vagy csalódtál az elkészítési módjában, lépj túl az előítéleteiden és próbáld ki! Nem fogod megbánni! :)
Hozzávalók
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- 3 szem krumpli
- 1 csomag debreceni kolbász
- ½ evőkanál kókuszzsír
- 1½ kávéskanál só
- 1 kávéskanál majoránna
- 2x2 dl forró víz a kelkáposzta főzéséhez + 3 dl hideg víz a rántáshoz
Elkészítés:
- A kelkáposzta hibás részeit kivágom, utána folyóvízben lemosom.
- Felvagdosom kis darabokra, lábosba teszem és felöntöm forró vízzel.
- A forrás után leöntöm róla ezt az első vizet, mert a káposzta puffasztó hatását így kiküszöbölhetem.
- Újra felöntöm forró vízzel, és beleszórok 1 kávéskanál majoránnát.
- 10 perc után hozzá adom a 3 krumplit, kockára vágva, és még körülbelül 10 percig főzöm együtt a káposztával.
- A krumpli megpuhulása után öntöm a rántást, aztán a felkarikázott debreceni kolbászt a főzelékbe, és a forrástól számítva 2 percig főzöm még.
A rántás elkészítési módja:
A zsiradékban kis tűzön megpirítom a lisztet, elkeverem a hozzá adott, lereszelt fokhagymával, felöntöm 3 dl hideg vízzel és csomómentesre keverem.