Kakaós csiga, túrós tésztából

2020.11.09

Ha nincs idő arra, hogy kelt tésztából, vagy esetleg kovászos tésztából készítsünk csigát, akkor az alábbi recepttel is elkészíthetjük az igazán finom, ropogós, kakaós finomságot.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 2 dkg  (1.5 evőkanál) kakaó
  • 4 dkg (3 evőkanál) porcukor ( ha kristálycukorral készítjük, kissé ropogósabb lesz a töltelék :) )

A kenéshez:

  • 5 dkg olvasztott vaj

A sütőport a lisztbe keverem, és összemorzsolom a vajjal, aztán a krémesre kevert túróval
teljesen egyneművé gyúrom.



Elkészítés:

A túrót tálba rakom, és villával szétnyomkodom.

Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, és krémesre keverem. Ha nagyon száraz a túró, egy-két evőkanál tejfölt lehet hozzá adni.


Ezt a tésztát enyhén lisztezett felületre teszem, kinyújtom 0,5 centi vastagságúra és téglalap alakúra.

Megkenem az olvasztott vajjal, majd rászórom a porcukor és a kakaó keverékét.

Szorosan feltekerem és  1-1,5 centis szeletekre vágom.

A csigákat kivajazott tepsibe helyezem egymástól nagyobb távolságra.

 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe teszem és  12-15 perc alatt megsütöm.

Tálaláskor porcukorral  megszórhatom még.

Ha diétásan szeretnéd elkészíteni ezt a finomságot, javaslom a DIA-WELLNESS márkájú eritritol és stevia alapú cukorhelyettesítőt (1:4), ami 0 kcal-t tartalmaz. Negyed annyi kell belőle, mint a cukorból, mert négyszeres az édesítő ereje .