Kakaós csiga, túrós tésztából
Ha nincs idő arra, hogy kelt tésztából, vagy esetleg kovászos tésztából készítsünk csigát, akkor az alábbi recepttel is elkészíthetjük az igazán finom, ropogós, kakaós finomságot.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 25 dkg tehéntúró
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 2 dkg (1.5 evőkanál) kakaó
- 4 dkg (3 evőkanál) porcukor ( ha kristálycukorral készítjük, kissé ropogósabb lesz a töltelék :) )
A kenéshez:
- 5 dkg olvasztott vaj
A sütőport a lisztbe keverem, és összemorzsolom a vajjal, aztán a krémesre kevert túróval
teljesen egyneművé gyúrom.
Elkészítés:
A túrót tálba rakom, és villával szétnyomkodom.
Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, és krémesre keverem. Ha nagyon száraz a túró, egy-két evőkanál tejfölt lehet hozzá adni.
Ezt a tésztát enyhén lisztezett felületre teszem, kinyújtom 0,5 centi vastagságúra és téglalap alakúra.
Megkenem az olvasztott vajjal, majd rászórom a porcukor és a kakaó keverékét.
Szorosan feltekerem és 1-1,5 centis szeletekre vágom.
A csigákat kivajazott tepsibe helyezem egymástól nagyobb távolságra.
180 Celsius fokra előmelegített sütőbe teszem és 12-15 perc alatt megsütöm.
Tálaláskor porcukorral megszórhatom még.
Ha diétásan szeretnéd elkészíteni ezt a finomságot, javaslom a DIA-WELLNESS márkájú eritritol és stevia alapú cukorhelyettesítőt (1:4), ami 0 kcal-t tartalmaz. Negyed annyi kell belőle, mint a cukorból, mert négyszeres az édesítő ereje .