Fasírt
2020.06.04
Gyorsan elkészíthető, ízletes húsétel, kicsit másként, mint ahogy megszoktuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál majoránna
- bors, ízlés szerint
- 1 tojás
- ½ bögre zsemlemorzsa
Elkészítés:
1. A darált húst a hozzávalókkal együtt egy nagy keverőtálba teszem, és alaposan összekeverem.
2. Diónyi
nagyságú golyókat formázok a masszából, ezeket kókuszolajban megforgatom, majd a sütő szitájára
helyezve a légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm. (A már
forró sütőben 15 perc alatt sül meg.)
Bő zsiradékban is ki lehet sütni a fasírtgolyókat, de a hőlégkeveréses sütés egészségesebb végeredményt biztosít.