Fasírt

2020.06.04

Gyorsan elkészíthető, ízletes húsétel, kicsit másként, mint ahogy megszoktuk.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors, ízlés szerint
  • 1 tojás
  • ½ bögre zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A darált húst a hozzávalókkal együtt egy nagy keverőtálba teszem, és alaposan összekeverem.

2. Diónyi nagyságú golyókat formázok a masszából, ezeket kókuszolajban megforgatom, majd a sütő szitájára helyezve a légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm. (A már forró sütőben 15 perc alatt sül meg.)

Bő zsiradékban is ki lehet sütni a fasírtgolyókat, de a hőlégkeveréses sütés egészségesebb végeredményt biztosít.