Diétás mandulás aprósütemény

2021.01.04

Az alaptészta elkészíthető csonthéjas gyümölcsök darálékával is. Én most a mandulát választottam, de dióval, mogyoróval, sőt kókusszal is süthető. Ha más-más formákat választunk a kiszúráshoz, a kínálatunk sokféle sütemény hatását fogja kelteni, pedig az alap ugyanaz.

Hozzávalók:

  • 50 dkg durumbúza vagy kamut liszt (ezeknek kisebb a szénhidrát tartalma, mint a finom liszté)
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 2 kis pohár tejföl + szükség esetén 0,5 dl víz
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg darált mandula
  • 5 dkg "4:1 stevia és eritrit édesítőszer" (20 dkg cukornak felel meg) + 2 dkg a süti forgatásához

Elkészítés

1.

Kimérem a lisztet, beleteszem egy nagy tálba, és összekeverem a sütőporral. Ezt a keveréket összemorzsolom a zsiradékkal úgy, hogy teljesen egynemű legyen.

2.

Beletéve a többi hozzávalót, összegyúrom. A tésztát kinyújtom 0,5 cm vastagságúra, és kicsi kerek formával kiszúrom.

3.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a kiszaggatott formákat úgy, hogy kb. 1 cm távolság legyen köztük.

4.

A tepsit 180 C fokra előmelegített sütőbe helyezem, és 10-15 percig sütöm a sütiket, amíg a szélük megpirul.

5.

A sütőből kivéve még forrón beleforgatok minden darabot a "4:1 stevia és eritrit édesítőszer"-be.