Datolyás keksz
2022.01.25
Ez a süti liszt nélkül készült. Diétásnak nem nevezhető ugyan az aszalványok miatt, de magas a tápanyagtartalma.
Hozzávalók:
- 30 dkg magozott datolya
- 20 dkg magozott aszalt szilva
- 10 dkg zabpehely
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 10 dkg darabolt dió
- kb. 1 dl víz
Elkészítés:
- A magozott datolyát, aszalt szilvát, és a diót egy késes darálóban durvára darálom.
- A zabpelyhet serpenyőben, állandó keverés mellett rózsaszínűre pirítom.
- Hozzáadom az őrölt lenmagot, és még 1 percig együtt pirítom.
- Az összes hozzávalót összekeverem a vízzel, és diónyi gombócokat formálok a masszából.
- Ezeket kiszúró formába nyomom, majd a tésztaformákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
- Szórófejes flakonból vizet permetezek még rájuk, vagy a sütőbe helyezek egy tálkában vizet, hogy a megfelelő párát biztosítsam.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm, vigyázva arra, hogy ne égjenek meg a kekszek!