Datolyás keksz

2022.01.25

Ez a süti liszt nélkül készült. Diétásnak nem nevezhető ugyan az aszalványok miatt, de magas a tápanyagtartalma.

Hozzávalók:

  • 30 dkg magozott datolya
  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 evőkanál őrölt lenmag
  • 10 dkg darabolt dió
  • kb. 1 dl víz

Elkészítés:

  1. A magozott datolyát, aszalt szilvát, és a diót egy késes darálóban durvára darálom.
  2. A zabpelyhet serpenyőben, állandó keverés mellett rózsaszínűre pirítom.
  3. Hozzáadom az őrölt lenmagot, és még 1 percig együtt pirítom.
  4. Az összes hozzávalót összekeverem a vízzel, és diónyi gombócokat formálok a masszából.
  5. Ezeket kiszúró formába nyomom, majd a tésztaformákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
  6. Szórófejes flakonból vizet permetezek még rájuk, vagy a sütőbe helyezek egy tálkában vizet, hogy a megfelelő párát biztosítsam.
  7. 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm, vigyázva arra, hogy ne égjenek meg a kekszek!