Cukkínis-medvehagymás tojásrántotta

2023.03.23

Végre itt a tavasz! Egyre több friss zöldség kerül a piacra. Vasárnapi körutam során zsenge tököket és medvehagymát sikerült vásárolnom egy termelőtől. Milyen üdítő volt a téli időszak után ezeket a zsenge ízeket élvezni!

Diétás értendbe is beilleszthető.

Medvehagyma: Külsőre könnyen összetéveszthető a gyöngyvirággal, ám enyhén fokhagymás íze és illata segít megkülönböztetni a két növényt. Fokozza az emésztőrendszer működését, C vitamin tartalma támogatja a szervezet ellenálló-képességét. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatása is ismert.... és...FINOM!!! Használjuk ki ezt az időszakot, és együnk belőle minél többet!

Hozzávalók 2 főre:

· 1 zsenge tök vagy cukkíni

· 50 g medvehagyma (Szezonon kívül póréhagyma,  újhagyma, lilahagyma vagy vöröshagyma is kiváló.)

· friss petrezselyem (elhagyható)

· 4 db tojás + fél mokkáskanál só (Ha a tojásban keverem el a sót, élénkebb színe lesz sülés után a tojásnak)

· 1 mokkáskanál olívaolaj / kókuszzsír / libazsír / kacsazsír

· 10 dkg szeletelt sonka (elhagyható)

Elkészítés: (10 perc)

  1. A zsiradék kivételével :) a hozzávalókat alaposan megmosom, lecsöpögtetem.
  2. Egy serpenyőt felhevítek a zsiradékkal együtt, és a tetszés szerint felaprított tököt nagy lángon, állandóan kevergetve megpirítom rajta.
  3. Amikor majdnem kész a tök, a felaprított sonkával együtt keverem tovább.
  4. Beleteszem a felaprított medvehagymát és petrezselymet, és még egy kicsit kevergetem együtt.
  5. A tojásokat a sóval együtt felverem, és hozzáöntöm a megpirult keverékhez.
  6. Kevergetve 1 perc alatt készre sütöm.
  7. Mustárral megkent, teljes kiőrlésű péksüteménnyel tálalom.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!