Csokoládés-túrós kevert süti
2022.05.12
Könnyű, légies állagú tészta, olvadó csokoládéval... Nyamm!
Nagyon szeretem a süteményeket túróval kombinálni, így kevésbé hizlalóak, és egy kis ügyességgel könnyen átalakíthatók diétás változatúvá. Ezt a lehetőséget is feltüntettem ebben a receptben.
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg liszt/ kamut liszt/ durum liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor / eritrit/ 1.5 evőkanál folyékony édesítöszer
- 6 db tojás
- 2 dl olaj
- 1 kávéskanál rumaroma/vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 50 dkg túró áttörve
- 2 dl tejföl
- 2 tábla (20 dkg) étcsokoládé apróra darabolva
Elkészítés:
- A túrót a tejföllel összekeverve, villával áttöröm.
- A sütőport a liszthez szórom egy tálban, majd beleteszem a többi hozzávalót is.
- Habverővel az egészet masszává keverem.
- A csokoládét apró kockára darabolom, és megszórom egy evőkanál liszttel. Ezzel tudom meggátolni, hogy a csokoládé leszálljon a tészta aljára.
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe ( ami kb. 35x25 cm méretű) öntöm a masszát, és a tetejére szórom a lisztes étcsokoládét.
- 180 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen, körülbelül 25 percig, tűpróbáig sütöm a tésztát. ( Ha eritrittel készítem, akkor hőlégkeverésen, 140 C fokon kb. 45-50 perc a sütési idő.)
- Kihűlés után felkockázom és porcukorral / darált eritrittel meghintem a süteményt.
A képeken látható süteményt a szakkörös gyerekek készítették. Utána érzékszervi tapasztalatokat gyűjtöttek... :)