Csokoládés-túrós kevert süti

2022.05.12

Könnyű, légies állagú tészta, olvadó csokoládéval...    Nyamm!

Nagyon szeretem a süteményeket túróval kombinálni, így kevésbé hizlalóak, és egy kis ügyességgel könnyen átalakíthatók diétás változatúvá. Ezt a lehetőséget is feltüntettem ebben a receptben.

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg liszt/ kamut liszt/ durum liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor / eritrit/ 1.5 evőkanál folyékony édesítöszer
  • 6 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 1 kávéskanál rumaroma/vaníliaaroma
  • 1 csipet só
  • 50 dkg túró áttörve
  • 2 dl tejföl
  • 2 tábla (20 dkg) étcsokoládé apróra darabolva

Elkészítés:

  1. A túrót a tejföllel összekeverve, villával áttöröm.
  2. A sütőport a liszthez szórom egy tálban, majd beleteszem a többi hozzávalót is.
  3. Habverővel az egészet masszává keverem.
  4. A csokoládét apró kockára darabolom, és megszórom egy evőkanál liszttel.  Ezzel tudom meggátolni, hogy a csokoládé  leszálljon a tészta aljára.
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe ( ami kb. 35x25 cm méretű)  öntöm a masszát, és a tetejére szórom a lisztes étcsokoládét.
  6. 180 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen, körülbelül 25 percig, tűpróbáig sütöm a tésztát. ( Ha eritrittel készítem, akkor hőlégkeverésen, 140 C fokon kb. 45-50 perc a sütési idő.)
  7. Kihűlés után felkockázom és porcukorral / darált eritrittel meghintem a süteményt.

A képeken látható süteményt a szakkörös gyerekek készítették. Utána érzékszervi tapasztalatokat gyűjtöttek... :)