Aszalt szilvás-banános-zabpelyhes keksz
2020.11.09
Ez a keksz az összetevői alapján méltán válhat a kedvencünkké.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, és még ajándéknak is kiváló.
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- 12 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor ( vagy 2.5 dkg "Dia-Wellness (1:4) eritritol és stevia édesítőszer")
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg aszalt szilva aprítva
- 1 darab tojás
- 1-2 darab banán
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szórom, összekeverem a
zabpehellyel, a szódabikarbónával és a fahéjjal.
A hideg vajat összemorzsolom ezzel a lisztkeverékkel.
Hozzáadom a kétféle cukrot, a tojást, az összevágott aszalt szilvát és a villával összetört banánt.
Az összedolgozott tésztából diónyi nagyságú gombócokat formázok, aztán a tenyeremmel kicsit ellapítom, és kivajazott tepsibe teszem, egymástól nagyobb távolságra.
Előmelegített hőlégkeveréses sütőben, 160 Celsius fokon körülbelül 15 percig sütöm, amíg a széle megpirul.
Lehet, hogy forrón puhának tűnik, de mire kihűl, megfelelő állagú lesz.