Aszalt szilvás-banános-zabpelyhes keksz

2020.11.09

Ez a keksz az összetevői alapján méltán válhat a kedvencünkké.

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, és még ajándéknak is kiváló.

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor ( vagy 2.5 dkg "Dia-Wellness (1:4) eritritol és stevia édesítőszer")
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg aszalt szilva aprítva
  • 1 darab tojás
  • 1-2 darab banán

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szórom,  összekeverem a zabpehellyel, a szódabikarbónával és a fahéjjal.

A hideg vajat összemorzsolom ezzel a lisztkeverékkel.

Hozzáadom a kétféle cukrot, a tojást, az összevágott aszalt szilvát és a villával összetört banánt.

Az összedolgozott tésztából diónyi nagyságú gombócokat formázok, aztán a  tenyeremmel kicsit ellapítom, és kivajazott tepsibe teszem, egymástól nagyobb távolságra.

Előmelegített hőlégkeveréses sütőben, 160 Celsius fokon körülbelül 15 percig sütöm, amíg a széle megpirul.


Lehet, hogy forrón puhának tűnik, de mire kihűl, megfelelő állagú lesz.