Ausztáliai almás piskóta
Nagyon gyors sütemény, és elképesztően finom illata van. Amikor ezt sütjük, még a harmadik emeletről is lejönnek és bekukucskálnak az ajtón , gyerekek és felnőttek egyaránt.
Habverővel összekeverem az alábbiakat:
- 3 tojás
- 30 dkg kristálycukor/nyírfacukor
- 12 dkg lágy vaj
Összekeverem a száraz hozzávalókat, majd a reszelt almát:
- 30 dkg búzafinomliszt (a fele lehet teljes kiőrlésű)
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 púpozott evőkanál fahéj
- 5 nagy alma reszelve, levével együtt
Elkészítés
1.
Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntöm a masszát.
2.
200 C fokra
előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd a hőfokot levéve 160
oC-ra, további 15 percig sütöm.
Tűpróbát végzek, mielőtt kiveszem.
3.
Miután kihűlt a tepsiben a piskótánk, megszórhatjuk porcukorral/ darált eritrittel/ darált xilittel, és tetszőleges méretűre felkockázzuk.
Megjegyzésként megemlíteném, hogy ha eritrittel helyettesítjük a cukrot a süteményben, akkor ne menjünk 160 C fok ( hőlégkeveréses sütésnél 140 C fok) fölé, mert magasabb hőfokon megég a sütemény. Így viszont a sülési idő hosszabb lesz. Mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.