Ausztáliai almás piskóta

2020.04.07
Kovács család piskótája. Köszönöm a képet!
Kovács család piskótája. Köszönöm a képet!

Nagyon gyors sütemény, és elképesztően finom illata van. Amikor ezt sütjük, még a harmadik emeletről is lejönnek és bekukucskálnak az ajtón , gyerekek és felnőttek egyaránt.

Jól jön a segítség... :)
Jól jön a segítség... :)






Habverővel összekeverem az alábbiakat:

  • 3 tojás
  • 30 dkg kristálycukor/nyírfacukor
  • 12 dkg lágy vaj

Összekeverem a száraz hozzávalókat, majd a reszelt almát:

Fahéjas massza alma és liszt nélkül
Fahéjas massza alma és liszt nélkül
  • 30 dkg búzafinomliszt (a fele lehet teljes kiőrlésű)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 púpozott evőkanál fahéj
  • 5 nagy alma reszelve, levével együtt
    A kész massza sütés előtt
    A kész massza sütés előtt

    Elkészítés

    1.

    Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntöm a masszát.

    2.
    200 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd a hőfokot levéve 160 oC-ra, további 15 percig sütöm. Tűpróbát végzek, mielőtt kiveszem.

    3.

    Miután kihűlt a tepsiben a piskótánk, megszórhatjuk porcukorral/ darált eritrittel/ darált xilittel, és tetszőleges méretűre felkockázzuk.

    4.

    Megjegyzésként megemlíteném, hogy ha eritrittel helyettesítjük a cukrot a süteményben, akkor ne menjünk 160 C fok ( hőlégkeveréses sütésnél 140 C fok) fölé, mert magasabb hőfokon megég a sütemény. Így viszont a sülési idő hosszabb lesz. Mindenképpen tűpróbával  ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    "Ha nem sietsz, elfogy..."
    "Ha nem sietsz, elfogy..."
    Horváth Hanna küldte a képet a 8.d-ből
    Horváth Hanna küldte a képet a 8.d-ből