Aprósütemény teljes kiőrlésű lisztből, édesítőszerrel

2021.01.04

Ez nem keksz, mert a tejföl miatt lágyabb a tésztája. Így könnyebben emészthető, mivel kevésbé zsíros a sütemény. Jól zárható edényben hosszú ideig eltartható,

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dkg "4:1 stevia és eritrit édesítőszer" (20 dkg cukornak felel meg) + 2 dkg a süti forgatásához

Elkészítés

1.

Kimérem a lisztet, beleteszem egy nagy tálba, és összekeverem a sütőporral. Ezt a keveréket összemorzsolom a zsiradékkal úgy, hogy teljesen egynemű legyen.

2.

Beletéve a többi hozzávalót, összegyúrom. A tésztát kinyújtom 0,5 cm vastagságúra, és kiszúrom, különböző formákkal.

3.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a kiszaggatott formákat úgy, hogy kb. 1 cm távolság legyen köztük.

4.

A tepsit 180 C fokra előmelegített sütőbe helyezem, és 10-15 percig sütöm a sütiket, amíg a szélük megpirul.

5.

A sütőből kivéve még forrón beleforgatok minden darabot a "4:1 stevia és eritrit édesítőszer"-be.

B. Lídia küldte a képet az 5. d-ből. Köszönet érte!
B. Lídia küldte a képet az 5. d-ből. Köszönet érte!