Aprósütemény teljes kiőrlésű lisztből, édesítőszerrel
Ez nem
keksz, mert a tejföl miatt lágyabb a tésztája. Így könnyebben emészthető, mivel
kevésbé zsíros a sütemény. Jól zárható edényben hosszú ideig eltartható,
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 2 kis pohár tejföl
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 5 dkg "4:1 stevia és eritrit édesítőszer" (20 dkg cukornak felel meg) + 2 dkg a süti forgatásához
Elkészítés
1.
Kimérem a lisztet, beleteszem egy nagy tálba, és összekeverem a sütőporral. Ezt a keveréket összemorzsolom a zsiradékkal úgy, hogy teljesen egynemű legyen.
2.
Beletéve a többi hozzávalót, összegyúrom. A tésztát kinyújtom 0,5 cm vastagságúra, és kiszúrom, különböző formákkal.
3.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a kiszaggatott formákat úgy, hogy kb. 1 cm távolság legyen köztük.
4.
A tepsit 180 C fokra előmelegített sütőbe helyezem, és 10-15 percig sütöm a sütiket, amíg a szélük megpirul.
5.
A sütőből kivéve még forrón beleforgatok minden darabot a "4:1 stevia és eritrit édesítőszer"-be.