Amerikai csokis keksz

2020.04.07

A Nagy Kedvenc

Ronda, de finom sütemény, egyszerű és gyors az elkészítése.


Ny. Norina küldte a képet "kakaósított" változatban. Köszönöm! :)
Ny. Norina küldte a képet "kakaósított" változatban. Köszönöm! :)

Hozzávalók:

  • 10 dkg búzafinomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 kk sütőpor/fél kk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 kk fahéj
  • 10 dkg vaj!/ margarin
  • 10 dkg cukor/ nyírfacukor (15 dkg eritrit)
  • 1 tábla (10 dkg) étcsokoládé összedarabolva


1.

A kétféle lisztet, a sütőport, a fahéjat összekeverem, és ezt a keveréket összemorzsolom a zsiradékkal. Gyorsan kell dolgozni, hogy a vaj ne nagyon olvadjon meg.

2.

Hozzáadom a tojást, a cukrot, a sót, a feldarabolt csokoládét, és összekeverem ezt a masszát, egy fakanállal.

3.

Két kanál segítségével a kizsírozott tepsibe halmozok fél-fél evőkanálnyi masszát, köztük 1-1 cm távolságot hagyva, hogy ne érjenek össze a sütemények sütés közben.


4.

180 C fokon 8-10 percig sütöm. Akkor jó, ha a kekszek alja körben már pirul és a tetején van egy kemény kéreg, a felszín nem nyomható be ujjal. Miután kiveszem a tepsit, 1-2 perc állás után kiszedem belőle a kész süteményeket, mert kihűlés után nehezebb.

5.

Megjegyzésként megemlítem, hogy ha eritrittel helyettesítjük a cukrot a süteményben, akkor ne menjünk 160 C fok (hőlégkeveréses sütésnél 140 C fok) fölé, mert megég a sütemény. Így a sülési idő kicsit hosszabb lesz.

B.Bodza küldte a képet. Köszönöm! :)
B.Bodza küldte a képet. Köszönöm! :)