Egytálételek

 

Néhány évvel ezelőtt az egyik családtagom Ukrajnában járt, ahol egy étteremben "Holubtsi" néven ismert töltött káposztát evett. Tejföllel nyakon öntve tálalták és - elmondása szerint -fantasztikus íze volt.

Gyros

2021.05.14

Ez a fotó 2009-ben készült a Száva utcai épületben. Már akkor is "nagyban nyomtuk az ipart" :)

Ha baráti társaságot várunk és nem akarunk sok időt tölteni a konyhában, nagy sikert fogunk aratni ezzel a töltött tésztával. Ha véletlen - valamilyen rejtélyes oknál fogva - marad belőle másnapra, bátran csomagoljuk be tízóraira.

Egy nagy jénai tálnyi, tejföllel nyakon öntött finomság. Bármilyen zöldségkeverékkel működik, de karfiollal vagy brokkolival önmagában is nagyon finom. Minden változatot ki lehet próbálni, mindig új ízt kapunk.

Gyerek, felnőtt egyaránt szereti ezt egyszerű egytálételt. Van, aki paprikával, van, aki a nélkül, de abban mindenki megegyezik, hogy finom. A konzerviparnak köszönhetően télen-nyáron rendelkezésre állnak az alapanyagok, ha gyorsan szükségünk van rá, régen pedig nagyanyáink saját kezűleg töltötték üvegekbe az illatos, értékes paradicsomlét.

Ahogy nézegettem a régi képeket, megtaláltam ezeket a fotókat. Döbbenetes, hogy milyen régen volt, ugyanakkor mégis olyan, mintha tegnap lett volna... Abban a különleges kiváltságban volt részem, hogy 8 évig lehettem együtt ezzel az osztállyal.

Gyerekkoromban minden hétvégén pörköltet ettünk nokedlival. Ez volt (és a mai napig is ez) apám kedvenc étele. Ebből kifolyólag 20 éves koromtól kezdve 20 évre jegeltem a nokedligyártást.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!